ΔΡΑΣΕΙΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΚΑΙ ΚΥΚΛΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δημοσιεύτηκε από τον/την 1lykalndr στις

Το 1ο Λύκειο Αλεξάνδρειας ενημερώνει τους κατοίκους του Δήμου Αλεξάνδρειας σχετικά με τις δράσεις που υλοποιούν οι εθελοντικές περιβαλλοντικές ομάδες μαθητών της Α΄ και Β΄ Λυκείου με θέμα: <ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΚΑΙ ΚΥΚΛΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ >.

Στο χώρο του σχολείου θα γίνονται δεκτά ανακυκλώσιμα υλικά , όπως : λευκό χαρτί, κόλλες Α4, σχολικά βιβλία, παλαιά βιβλία και κουτιά αλουμινίου.Τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν από την πώληση του χαρτιού και του αλουμινίου θα χρησιμοποιηθούν για την ενίσχυση των υποδομών του σχολείου.

Επίσης με πρωτοβουλία των μαθητών έχουν τοποθετηθεί κάδοι ανακύκλωσης με το λογότυπο του σχολείου σε επιλεγμένα σημεία της πόλης με στόχο τη διευκόλυνση των κατοίκων, την εξωστρέφεια και την προώθηση του εθελοντικού πνεύματος στην ευρύτερη κοινωνία της πόλης.

Τέλος στο σχολείο συγκεντρώνονται πλαστικά καπάκια, τα οποία θα μεταφερθούν στο Σύλλογο Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων Νομού Πέλλας. Με την ανακύκλωση των πλαστικών πωμάτων προστατεύεται το περιβάλλον και στηρίζονται οι συνάνθρωποί μας που χρειάζονται βοήθεια, καθώς θα δοθούν αναπηρικά αμαξίδια σε ανθρώπους με κινητικά προβλήματα που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να τα αγοράσουν.

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις