Εορτασμός της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών 2016

Δημοσιεύτηκε από τον/την 1lykalndr στις

Εορτασμός της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών 2016.

Δεδομένου ότι η Ε.Ε. είναι ένας δημοκρατικός οργανισμός, θα πρέπει να απευθύνεται στην γλώσσα των πολιτών της, αλλά και των κυβερνήσεων κρατών μελών, καθώς και των επιχειρήσεων και άλλων οργανισμών.

Οι άνθρωποι έχουν δικαίωμα να γνωρίζουν τι γίνεται για λογαριασμό τους & θα πρέπει να είναι σε θέση να συμμετέχουν ενεργά , χωρίς να χρειάζεται να μάθουν πρώτα μια ξένη γλώσσα.
Επειδή η Ευρωπαϊκή Ένωση θεσπίζει επίσης τους κανονισμούς που ισχύουν άμεσα για όλους τους ανθρώπους στην Ε.Ε. οι κανονισμοί αυτοί θα πρέπει να είναι προσβάσιμοι για τους πολίτες και φυσικά για τα εθνικά δικαστήρια στη μητρική τους γλώσσα.
Τέλος η χρήση των επίσημων γλωσσών συμβάλλει στη διαφάνεια, τη νομιμότητα και την αποτελεσματικότητα της Ε.Ε. και των θεσμικών της οργάνων.
Το Συμβούλιο της Ευρώπης για όλους τους παραπάνω λόγους & έχοντας πειστεί ότι η γλωσσική πολυμορφία αποτελεί εργαλείο για την επίτευξη μεγαλύτερης πολιτιστικής κατανόησης και βασικό στοιχείο της πλούσιας κληρονομιάς της ηπείρου μας, προωθεί την πολυγλωσσία σε όλη την Ευρώπη.
Για το λόγο αυτό, η επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης αποφάσισε στις 6 Δεκεμβρίου 2001, την καθιέρωση της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών, η οποία εορτάζεται κάθε χρόνο στις 26 Σεπτεμβρίου.

received_10154325890340783

Σκοπός της καθιέρωσης του εορτασμού είναι:
? Η προώθηση της εκμάθησης ξένων γλωσσών, εάν είναι δυνατόν περισσοτέρων της μίας.
? Η διατήρηση και η καλλιέργεια του γλωσσικού πλούτου της Ευρώπης.
? Η ανάγκη της εκμάθησης από τους Ευρωπαίους και άλλων γλωσσών, εκτός της Αγγλικής.
? Η συμπερίληψη λιγότερο ομιλούμενων γλωσσών στις γλώσσες που μαθαίνουν οι Ευρωπαίοι.
Αποτελέσματα ερευνών έδειξαν ότι πάνω από τους μισούς ευρωπαίους (54%) μπορούν να συζητήσουν σε μια ξένη γλώσσα. Ένας στους τέσσερις μιλάει τουλάχιστον δύο γλώσσες και ένας στους δέκα τουλάχιστον τρεις.
Θέλοντας αυτό να αποτελέσει έμπνευση για τους μαθητές μας το σχολείο μας, συμμετέχει και φέτος για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών, μέσα από βιωματικά παιχνίδια που οξύνουν την κρίση και προάγουν την συνεργασία τους και με σύνθημα:
«Περισσότερες Γλώσσες – Περισσότερες Ευκαιρίες-Περισσότεροι Φίλοι . . .»

received_10154325890110783

Κατηγορίες: Δραστηριότητες