Συνάντηση eTwinning ΓΕΛ Μελίκης- 1ο ΓΕΛ Αλεξάνδρειας

Δημοσιεύτηκε από τον/την 1lykalndr στις

Συνεργατική παρουσίαση της εφαρμογής από μαθητές και μαθήτριες των δύο σχολείων.

Το σχολικό έτος 2016-17 το ΓΕΛ Μελίκης και το 1ο ΓΕΛ Αλεξάνδρειας συνεργάζονται υλοποιώντας ένα πρόγραμμα eTwinning με τίτλο Let’s fun logicΠαιγνίδια Λογικής: Προγραμματίζω, Διασκεδάζω, Παίζω, Ζω ΛΟΓΙΚΑ. Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα συμμετέχουν επίσης και το Πειραματικό ΓΕΛ Παν. Κρήτης στο Ρέθυμνο, το IES Americo Castro de Huator-Tajar, Granada, Ισπανία, το Escola Secundaria Domingos Rebelo, Ponta Delgada, Πορτογαλία.

Το πρόγραμμα eTwinning είναι μια Ευρωπαϊκή Δράση που προωθεί τη συνεργασία μεταξύ σχολείων μέσω της χρήσης των υπολογιστών και του Διαδικτύου. Στόχος της είναι να αποκτήσουν οι μαθητές γνώσεις και ικανότητες σχετικά με την ανάπτυξη μεθοδολογιών για επίλυση προβλημάτων λογικής, τη σχεδίαση και ανάπτυξη ενός παιγνιδιού λογικής, την καλλιέργεια της αλγοριθμικής σκέψης, βελτιώνοντας παράλληλα τις δεξιότητές τους στη ξένη γλώσσα και στη χρήση των υπολογιστών και του Διαδικτύου καθώς και την ικανότητα συνεργασίας και εκπόνησης ομαδικής εργασίας.

Την  Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017 η ομάδα eTwinning του ΓΕΛ Μελίκης υποδέχτηκε την αντίστοιχη ομάδα το 1ου ΓΕΛ Αλεξάνδρειας. Οι μαθητές και μαθήτριες συνεργάζονται από την αρχή του σχολικού έτους μέσα από τη Διαδικτυακή πλατφόρμα του Etwinning Live και του TwinSpace, δημιουργώντας παιχνίδια λογικής για συσκευές Android. Με την ευκαιρία της εκπαιδευτικής επίσκεψης είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν καλύτερα, να δουλέψουν σε διασχολικές ομάδες πάνω σε ένα κοινό project. Τη δράση συντόνισαν οι υπεύθυνοι καθηγητές: Ιωάννης Σιταρίδης καθηγητής πληροφορικής του 1ου ΓΕΛ Αλεξάνδρειας και Ελένη Θεοδωρίδου, καθηγήτρια πληροφορικής του ΓΕΛ Μελίκης, και τίμησε με την παρουσία της η Δ/ντρια του 1ου ΓΕΛ Αλεξάνδρειας κα Παπαποστόλου Γεωργία.

Κατηγορίες: Δραστηριότητες