10η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού – Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2023: ΜΙΑ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ

Δημοσιεύτηκε από τον/την 1lykalndr στις

Με το σύνθημα: «Η Κίνηση δίνει Ζωή» που έθεσε το Υ.ΠΑΙ.Θ.Α ως κεντρικό στόχο για την 10η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, το σχολείο μας υλοποίησε σειρά δράσεων την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου.

Ο αθλητισμός δεν είναι μόνο η άθληση σε οργανωμένο περιβάλλον (αθλητικοί σύλλογοι, γήπεδα κ.α) και ο συναγωνισμός  – πρωταθλητισμός,  άλλα και η απόκτηση κινητικών δεξιοτήτων. Με βάση αυτή τη φιλοσοφία  και με αφορμή  τον άξονα «Πράσινες» αθλητικές δραστηριότητες με τη συμπερίληψη κάποιου περιβαλλοντικού στοιχείου (π.χ. εξερεύνηση πράσινων χώρων και αξιοποίησή τους για σωματική άσκηση και παιχνίδι ή συνδυασμός μιας περιβαλλοντικής δράσης με κάποια αθλητική δραστηριότητα) επιλέχθηκαν και υλοποιήθηκαν σχετικές δράσεις.

Το σύνολο των δραστηριοτήτων πραγματοποιήθηκε στο λόφο της Αγίας Τριάδας στην περιοχή της Μελίκης.

Οι μαθητές  ανά τμήμα συμμετείχαν σε διαφορετικές δράσεις που σχεδιάστηκαν από τον εκπαιδευτικό Φυσικής Αγωγής κ. Τουλίκα σε αθλοπαιδιές,  δεξιότητες, γρίφους παιχνίδια γνώσεων, παιχνίδι  “κρυμμένου θησαυρού”  και υλοποιήθηκαν από το σύνολο των μαθητών και των εκπαιδευτικών με ιδιαίτερο κέφι και χαμόγελο.

Η επίσκεψη στη Μελίκη  ήταν απολαυστική.  Η φύση και το εξαιρετικό τοπίο , έδωσε την ευκαιρία  σε  μαθητές  και εκπαιδευτικούς να  αλληλεπιδράσουν εκτός σχολείου,  με δραστηριότητες  που χαλαρώνουν  το μυαλό  και εξασκούν το σώμα.

Στις φωτογραφίες που ακολουθούν φαίνονται μερικές από τις δράσεις:

Περπάτημα: ανεβαίνοντας στο λόφο, παιχνίδια: σκυταλοδρομίες με στόχο τη διασκέδαση, δεξιότητες: μαθαίνοντας δέσιμο κόμπων, περνώντας εμπόδια,  μετρώντας ύψος δέντρων, αναγνωρίζοντας δέντρα και  από τη φυσική ομορφιά.

Κατηγορίες: Δραστηριότητες